Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.09.2017 19:25:20
Deli članek:

Guardiola se je srečal z nogometašem, ki ga je po vsaki tekmi prosil za dres, A MU GA TA NIKOLI NI DAL!

vszi

Danes je Pep Guardiola veliko trenersko ime, potem ko je vodil Barcelono in Bayern, je lani poleti sedel na klop Manchester Cityja.

Pred trenersko kariero pa je bil nogometaš in zdaj je razkril, čigav dres si je vedno želel imeti, a je ostalo samo pri željah. Svojega vzornika je na večih tekmah prosil, naj mu ga podari, toda slednji tega nikoli ni naredil.

Z njim pa se je imel priložnost vnovič srečati v teh dneh, ko mu je to tudi omenil. Dogajalo se je v času, ko je bil Guardiola član mladih selekcij Barcelone, pri petnajstih pa je bil tudi pobiralec žog. In takrat se je katalonski velikan okrepil z odličnim napadalcem, po katerem se je želel zgledovati mladi Guardiola.

To je bil angleški reprezentant Gary Lineker, s katerim sta v enem izmed intervjujev za BBC obujala spomine na tiste čase. Guardiola je ob tem rekel: "Veš, da sem ti takrat jaz podajal žogo, da ste lahko igrali," pa mu je Lineker odgovoril: "Nisem vedel, da si ti, ker si verjetno imel lase."

Guardiola se ni ustavil in je Angležu v šaljivem tonu zabrusil: "Vedno sem te po tekmi prosil za dres, pa mi ga nisi dal. Tega ti ne bom nikoli oprostil. Nikoli!"

Lineker se je na provokacijo odzval kot pravi gentleman, in je znal najti razlog, zakaj najstniku ni dal svojega dresa. "V tistih časih nam klub ni dovolil, da bi dajali drese. Zdaj imajo nogometaši veliko dresov, takrat pa si imel enega za celo sezono."

vszi