Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.09.2017 19:43:37
Deli članek:

Hrvaški reprezentančni zdravnik vrgel karte na mizo: TO JE PRAVA RESNICA o Rakitiću!

Reuters

Pri naših južnih sosedih niso prav nič navdušeni nad odlično predstavo Ivana Rakitića v mestnem derbiju med Barcelono in Espanyolom.

Njegova Barcelona je slavila s 5:0, Rakitić pa je odigral vseh 90 minut in bil odličen, dobro predstavo pa je kronal z dvema asistencama. Toda hrvaški navijači ga zaradi tega ne hvalijo, temveč so po njem udarili z vsemi sredstvi.

Dejstvo je, da je zadnjo reprezentančno tekmo, ki jo je Hrvaška v Turčiji izgubila z 0:1 izpustil. Razlog za to pa je poškodba. Prav tako je na prejšnji s Kosovom odigral samo 55, le nekaj dni pozneje pa je v dresu Barcelone kot prerojen.

Očitajo mu fantomsko poškodbo in dodajajo, da si je skoraj nemogoče predstavljati, da bi fant v tako kratkem času popolnoma okreval, ali pa je šlo za čudežno ozdravitev. Še posebej so izpostavili, da je v tem kvalifikacijskem ciklu nastopil samo na štirih (od osmih) preizkušenj, pa še to je igral samo na domačih tekmah.

Zdaj se je oglasil dolgoletni zdravnik hrvaške izbrane vrste dr. Boris Nemec, ki se je odločil, da bo vrgel karte na mizo in javnosti predstavil dejansko stanje okoli Rakitićeve (domnevne?) poškodbe. "Normalno je, da je Raketa že igral. Od tekme s Kosovom je minilo že šest dni, šlo pa je samo za lažjo poškodbo," je zdravnik stopil Rakitiću v bran.

Toda ni se ustavil samo pri tem, in je nadaljeval: "Saj nisem nor, da tvegam z igralcem, ki ima nategnjeno mišico, da mu svetujem, naj igra in da s tem tvegamo, da mu mišica dokončno poči. Povsem logično je bilo, da bo Rakitić izpustil srečanje s Turčijo. Zaradi narave poškodbe je bilo logično, da bo nekaj dni pozneje nared za igro." To pa pomeni, da ni šlo ne za fantomsko poškodbo, ne za kakršnokoli čudežno ozdravitev.