Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.09.2017 18:45:29
Deli članek:

Effenberg z vsemi topovi nad Lewandowskega: Kar naj gre iz kluba!

Poljak Robert Lewandowski je eden najpomembnejših členov Bayerna, vendar v tem klubu ni najbolj srečen. Že večkrat je namreč javno okracal vodstvo bavarskega kluba.

Lewandowski je pred dnevi z izjavo, kako Bayern nikoli ni plačal več od 40 milijonov za igralca in da že dolgo v nogometu ni vrhunski, ampak le povprečni klub, dvignil ogromno prahu. Želel je poudariti, da se v vrhunskem športu gleda le na denar in uspeh, brez čustev. To je v 14 dneh že drugič, da je poljski napadalec ostro kritiziral klub, ki mu daje kruh.

Legenda Bayerna Steffan Effenberg je bil eden številnih, ki so se odzvali. "Lewandowski je napadel filozofijo kluba. Uli Hoeness je že večkrat izpostavil, da ne bo zapravljal 100 ali celo 150 milijonov za okrepitve. Napadel je tudi soigralce, ki po njegovem niso dovolj dobri, da bi osvojili tisto, kar želi - ligo prvakov. Že res, da sem jaz pred kratkim rekel, da bi lahko Bayern izgubil korak s PGS-jem in Barcelono, če ni pripravljen plačati teh visokih zneskov. Ampak, Lewandowski je le igralec, on tega ne bi smel javno komentirati. Na koncu koncev je ekipa kvalitetna, tudi brez dragih okrepitev."

Nekdanji vezist in kapetan Bavarcev je nadaljeval: "Lewandowski želi imeti v ekipi zvezdnike za 100, 150 ali celo 200 milijonov evrov, ampak za takšen znesek dobite pet ali šest igralcev v Nemčiji. Bayern že ima Neuerja, Hummelsa, Boatenga, Kimmicha, Rudyja, Sulea in Müllerja. Zakaj ne bi še razširil kader. Za Tima Wernerja je, denimo, naslednja logična poteza odhod k Bayernu. Ne morem si predstavljati, da bo rekel 'grem v tujino' ali 'ostal bom v Leipzigu', če bo dobil ponudbo Bayerna."

"Goretzka in Can na sredini, Hector na levi strani, Brandt, Henrichs, Havertz, Demirbay, Younes, Arnold ... Lahko bi zapravili 150 milijonov evrov in imeli strašno ekipo. Če se bo Bayern odločil za takšno strategijo, se mora posloviti od vrhunskih tujcev, tudi od Lewandowskega. Naj kar gre v PSG ali v Barcelono. To sta kluba, kakršne on želi," je zaključil Effenberg.