Kris Jenner Svet24.si

Zvezda resničnostnega šova spregovorila o raku

eugenie bouchard Svet24.si

Foto: Genie se v bikiniju loteva opravil na vrtu

rok snežič Necenzurirano

Računsko sodišče razkrilo, kdo je največji ...

jansa morawiecki orban fb Reporter.si

Orban in njegov vazal Janša z dolgim nosom domov ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

Mnogi si upajo trditi, da so to nezemljani Odkrito.si

Nenavadna svetloba nad južno Italijo

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

ue
ue
0 08.09.2017 10:27:57

Običajen spanec za Ronalda? Mislite si, superzvezdnik počiva takole ...

Reuters
Eden od trenerjev je razkril, kje se skriva skrivnost uspeha in odličnih iger Cristiana Ronalda.

Ampak, ne gre za nogometnega trenerja, pač pa trenerja za spanje. Da, tudi tega ima Portugalec, oziroma je ta na voljo vsem igralcem Reala, potem ko ga je ob prihodu na klop madridskega kluba povabil Carlo Ancelotti.

Tudi, ko je Italijan odšel iz Reala, je Nick Littlehales, kot je ime trenerju za spanje, ostal del ekipe in skrbi zadnja štiri leta za Ronaldovo spanje. Kaj to pomeni? Zvezdnika je naučil, da ta ne spi, kot običajno ljudje, nekaj ur skupaj ponoči, ampak ima drugačen bioritem.


Dvaintridesetletnik gre v posteljo petkrat v 24 urah po uro in pol, vedno spi v položaju fetusa in vsakič na sveži posteljnini. Običajni osemurni spanec, ki ga priporočajo kot najbolj zdravega, naj po Littlehalesu ne bi bil pravi za nogometaša, saj bi vodil do utrujenosti v zgodnjepopoldanskem času, ko se velikokrat igrajo tekme.

Ronaldo naj bi se držal tudi tega, da uro in pol pred vsakim spanjem ne gleda televizije oziroma v kakršenkoli elektronsko napravo, torej telefon, računalnik ... Ta naj bi zaviralo sproščanje spalnega hormona melatonina in spanec ne bi bil tako sproščujoč in krepčilen.

No, zdaj veste. Če vas šef(ica) še kdaj zaloti med "kinkanjem", se lahko zgovorite pozitivne učinke takega spanca ali pa kar na Ronalda. Če to počne on, mora delovati tudi na nas, običajnih smrtnikih ...

Značke: ronaldo, spanec

Članki iz rubrike