Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.08.2017 17:58:09
Deli članek:

UDAREC! PSG vse dogovorjen z MBAPPEJEM in Monacom za noro cifro, toda TAKOLE se je vmešala UEFA ...

Tit Košir

Prava drama v Franciji, prava drama med PSG-jem in Monacom.

Vse je dogovorjeno. PSG in Monaco sta si segla v roke, PSG in Monaco sta praktično sklenila posel. ne za 180, kot se je govorilo, končna cena znaša 155 milijonov evrov. Za nameček pa se je PSG tudi vse dogovoril s Kylianom Mbappejem, ki bi tako postal novi napadalec Parižanov in drugi najdražji nogometaš vseh časov. Hkrati pa seveda tudi drugi najdražji v zadnjih dneh, potem ko je ravno PSG odštel slovitih 222 milijonov za Neymarja. 

Toda ... Da, sledi en velik toda. Prestop namreč še ni uraden in veliko vprašanje je, ali tudi bo. Kot je namreč v petek napovedal predsednik Uefe Aleksander Čeferin, ki je dejal, da bodo klubom zelo natančno predstavili finančni fair play in ga tudi dosledno uveljavil. Ter napovedal ostre kazni za kršitelje. To sporočilo se je posebej nanašalo na PSG, ta pa je od Uefe dobil tudi pravcato rdečo luč za prestop. 

PSG tako mora zdaj sesti za pogajalsko mizo ... z Uefo. Tako poroča ultra zanesljivi britanski Guardian, ki pravi, da mora PSG Uefi pokazati sposobnost izpeljati še en tako megalomanski prestop v okvirih finančnega fair playa. To pa bo vse prej kot lahko. Če sploh izvedljivo ...