Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.08.2017 18:34:04
Deli članek:

Pametna poteza Barcelone! Za vsega 9 milijonov evrov bo v svoje vrste pripeljala velikega talenta ...

Reuters

Zdaj, ko je od PSG-ja dobila 222 milijonov evrov odškodnine za Neymarja, je Barcelona krenila po nakupih.

Jasno je, da bodo Katalonci nujno potrebovali zamenjavo za odličnega Brazilca, zato bodo v svoje vrste poskušali pripeljati Ousmaneja Dembeleja ali Philippa Coutinha, toda to še ni vse. 

Pri Barceloni so se odločili, da bodo izkoristili možnost, da v svoje vrste pripeljejo tudi talentiranega kolumbijskega osrednjega branilca, ki sliši na ime Yerri Mina in velja za enega največjih talentov južnoameriškega prostora. Vsaj če govorimo o osrednjih branilcih. 

Mina je sicer star 22 let, do zdaj je devetkrat zaigral za kolumbijsko reprezentanco, brani pa barve brazilskega Palmeirasa, s katerim je ravnokar izpadel iz pokala Libertadores.

Barcelona ima že od prej predkupno pravico za Mino, za katerega mora odšteti 9 milijonov evrov in kot poročajo katalonski mediji, naj bi se pri Barci odločili, da predkupno pravico izkoristijo. Barcelona se je sicer resno zanimala za osrednjega branilca Reala Sociedada Iniga Martineza, toda Baski naj bi za svojega zvezdnika zahtevali previsoko odškodnino, tako da so se Katalonci bojda odločili, da v svoje vrste pripeljejo odličnega Kolumbijca.