laboratorij, mikroskop Svet24.si

Je konec življenja zapisan v krvi?

poletje, pahljača, vročina Svet24.si

Preprosti triki, kako ohladiti dom, če nimate ...

darko horvat Necenzurirano

Vrnitev največjega slovenskega tajkuna: v Izraelu...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Skrivnost drugega polčasa: vlada Roberta Goloba s...

doncic slovenija Ekipa24.si

Kraljevsko! Dončić ne skriva navdušenja, ...

jožef m Njena.si

Ljubezen na vasi: To so kandidatke Jožefa ...

sesko 2 Ekipa24.si

Šešku moramo zdaj pomagati, kot je on pogosto ...

nu
nu
0 04.08.2017 17:50:02

GLOBOKO SPOŠTOVANJE! Juan Mata je odločen - preko nogometa bo spreminjal svet na bolje

Profimedia
Medtem ko je svet že davno ponorel in medtem ko nogometni svet z 222 milijonov vrednim prestopom Neymarja v PSG podira rekorde ter sledi tej noriji, gre španski nogometaš Juan Mata v drugo smer.

Pravijo, da je 29-letni član Manchestra Uniteda eden najbolj dobrosrčnih, najprijaznejših in značajsko dobrih nogometašev na svetu. Očitno je ocena kar pravšnja, Mata namreč odstotek od svojega zaslužka namenja tistim, ki živijo v pomanjkanju.

Španec je ustanovil humanitarni projekt oziroma sklad "Common Goal", da bi nogomet pomagal skupnosti, da bi nekaj vrnil tja, od koder pravzaprav črpa svoje bajno imetje.



Odstotek je morda videti malo, vendar glede na ogromne vsote denarja, ki se vrtijo v nogometu, ni ravno tako. Če bi, denimo, sodeloval tudi Neymar, bi v sklad vsak teden kapnilo 5700 evrov.

"Ena prvih lekcij, ki sem se jo naučil v nogometu, je ta, da na koncu vedno zmaga ekipa. S takšnim razmišljanjem nogometaši stopimo na igrišče. Sicer pa v svetu vlada individualizem. Skozi ta projekt želim narediti nekaj dobrega in pomagati skupnosti. Pozivam vse moje kolege oziroma nogometaše, da se mi pridružijo. Projekt 'Common Goal' mora biti močnejši od posameznika in njegovega ega ter prinesti velik vpliv. Na takšen način lahko ustvarimo dolgoročno povezavo med nogometom, kot poslom, in nogometom, kot orodjem za družbene spremembe," pravi Mata.

Članki iz rubrike