Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.07.2017 09:29:12
Deli članek:

"Sramota!" kričijo nekateri. Ronaldo gre v ponedeljek na sodišče na način, ki mu boste komaj verjeli ...

Znano je vse v zvezi z začetkom procesa proti zvezdniku madridskega Reala.

Cristiano Ronaldo prihaja na sodišče, zdaj o tem no več niti najmanjšega dvoma. Še več, znane so vse podrobnosti. Ker ga bremeni obtožba, da je med letoma 2011 in 2014 utajil za 15 milijonov evrov davkov, se bo prvič moral zagovarjati v ponedeljek ob 11.30 v madridski sodni dvorani. 

Španske sodne oblasti so sporočile, da bo prvi zagovor na prvi stopnji potekal za zaprtimi vrati, tako da Ronalda na zatožni klopi ne bo mogoče niti videti, kaj šele fotografirati ali posneti. To je sprožilo nemalo negodovanja v Kataloniji, kjer v vsaki taki zadevi vidijo favoriziranje in zarote, vendar pa tokrat nimajo prav. 

Zaprto prvo obravnavo namreč določa zakon in na enak način je bila zaprta tudi tista, na kateri se je v zelo podobnem primeru zagovarjal pozneje obsojeni Lionel Messi. Vse je torej v najlepšem redu, zato pa je komadja mogoče verjeti medijskemu zanimanju, s katerim se mora kljub temu spoprijeti špansko sodstvo. 

Že več kot 130 novinarjev, fotografov in snemalcev je zaprosilo zgolj za pristonost pred dvorano, da bi ujeli Ronaldova prihod in odhod. Česa takega Španija ne pomni in obeta se spektakel brez primere. Ob tem pa zagotovo tudi čisti kaos, saj naj bi številka do ponedeljka še dodatno narasla, ulica pred sodiščem pa na kaj takega ni pripravljena.