stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 16.07.2017 09:57:54

Nesrečnega Ajaxovega mladca prepeljali na zdravljenje v domovino

Mladega nizozemskega nogometaša Abdelhaka Nourija, ki se je prejšnji teden zgrudil na igrišču med prijateljsko tekmo Ajaxa, pozneje pa so v bolnišnici ugotovili hude možganske poškodbe, so prepeljali v domovino, kjer bodo nadaljevali zdravljenje. A možnosti, da bi še kdaj igral nogomet, praktično ni.

Nouri se je prejšnji teden zgrudil na zelenici med pripravljalno tekmo proti Werderju v avstrijskem mestu Zillertal, po oživljanju so ga s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Innsbrucku.

Iz Ajaxa so kmalu po nesrečnem dogodku sporočili, da je 20-letnik zunaj življenjske nevarnosti, a je moral ostati na intenzivni negi. Po nadaljnjih pregledih v bolnišnici so ugotovili, da njegovo srce deluje normalno in je nepoškodovano, zdravniki so po prvih nevroloških preiskavah tudi sporočili, da niso zaznali nobenih nepravilnosti.



Dva dni pozneje pa je Ajax razkril, da bo imel športnik trajne posledice zaradi hujših možganskih poškodb. "Pri Ajaxu smo globoko prizadeti zaradi novice, da so pri Appieju Nouriju diagnosticirali resne in trajne možganske poškodbe. V mislih smo z njim in njegovo družino," so sporočili iz amsterdamskega kluba.

"Zdaj je v Amsterdamu. Njegovo stanje je nespremenjeno," je dejal predstavnik kluba Miel Brinkhuis. Nesrečna usoda mladega igralca je zelo odmevala na Nizozemskem, še posebej v delavski četrti Amsterdama, kjer je odraščal in kjer je z vzponom v člansko ekipo Ajaxa veljal za zgled številnim mladim.

Značke: nogomet, nizozemska

Članki iz rubrike