Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
13.07.2017 14:09:17
Deli članek:

Grozljiva vest iz Amsterdama: Mladenič, ki se je zgrudil, nikoli več ne bo ... (video)

vszi

Nogometaša Ajaxa Abdelhaka Nourija so danes želeli zbuditi iz umetne kome, toda novice iz bolnišnice so grozovite.

Dvajsetletnik, ki se je zgrudil in doživel srčni zastoj na prijateljski tekmi proti Werderju iz Bremna ima namreč "resne in trajne možganske posledice", so sporočili iz vrst Ajaxa

Življenje so sicer mlademu nogometašu rešili s pomočjo defibrilatorja in ga nemudoma pripeljali v bolnišnico, kjer pa se je danes izkazalo, da nikoli več ne bo tak, kot je bil pred usodnim dnem na zelenici. 

"Pri Ajaxu smo globoko užaloščeni nad novico, da je bila pri Appieju Nouriju postavljena diagnoza resnih in trajnih možganskih poškodb." 

"Naše misli in molitve so pri njemu in njegovih bližnjih v teh zahtevnih časih," so zapisali na uradnem klubskem profilu na twitterju. 

Oglasil se je tudi direktor Ajaxa, nekdanji vratar tega kluba, Edwin van der Sar: "To je najhujša možna novica. Zelo nam je žal za njegove starše, brate in sestre ter sorodnike. To je nemogoče opisati. To je udarec, ki ga čutimo vsi pri Ajaxu, čeprav smo vedeli, da je to mogoč scenarij. Dobili smo ogromno sporčil podpore za Abdelhaka, za kar smo večno hvaležni."

"Nouri je velik talent, ampak zdaj žal ne bomo izvedeli, kako daleč bi s tem talentom prišel in kaj vse bi dosegel."