Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.07.2017 19:57:59
Deli članek:

Grozljivka! Ajaxov 20-letnik se je zgrudil s srčnim zastojem, sledila je drama s cmokom v grlu (video)

Na prijateljski tekmi med Ajaxom in Werderjem je zaledenela kri.

V 72. minuti navidez mirnega obračuna se je v hudi vročini kar naenkrat zgodilo tisto, česar se na športnih igriščih najbolj bojimo. Nadarjeni nogometaš amsterdamskega kluba Abdelhak Nouri se je kar naenkrat zgrudil, ne da bi se s komerkoli zaletel ali da bi bil kdorkoli sploh blizu njega.

Takoj so posredovale združene zdravniške ekipe obeh moštev in organizatorjev, na srečo je bil na stadionu prisoten defibrilator, medtem ko so oblasti tudi uspele takoj poklicati helikopter. Z defibrilatorjem so nesrečnika, ki mu je zastalo srce, začeli oživljati že na igrišču.

Prva pomoč je bila uspešna v toliko, da so vzpostavili normalen srčni ritem že pred prihodom helikopterja, ta pa je Ajaxovega talenta 20 minut po zastoju srca že vozil proti najbližji bolnišnici. Od tam smo se bali najhujše vesti, a se zdi, da je bilo reševanje uspešno in da se ta zgodba vendarle ne bo končala z najhujšimi posledicami.

Nogometaševa kariea je seveda pod velikim vprašajem, a zdaj šteje le življenje 20-letnega nogometaša. To sicer ostaja ogroženo, njegovo stanje je zelo resno, a v tem trenutku stabilno. Verni ali neverni, naše misli in molitve so z njim.