Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
13.07.2017 10:43:48
Deli članek:

Smešno: Mourinhu so sodelavci nadeli vzdevek, s katerim pa se ne upajo šaliti v njegovi bližini

Reuters

Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho je znan kot 'the special one', ampak njegovi sodelavci so mu dali nov vzdevek, ki si ga je po njihovem mnenju pošteno zaslužil.

Štiriinpetdesetletni Portugalec se iz hotela Lowry, v katerem živi, na treninge vedno pripelje z limuzino in šoferjem, čeprav je do tam samo nekaj kilometrov. Njegovi sodelavci pravijo, da je od prihoda v Anglijo za volanom preživel zelo malo kilometrov.

vszi
Zato so mu tudi dali vzdevek Daisy. In sicer po glavni junakinji kultnega z Oskarjem nagrajenega filma Šofer gospodične Daisy, z Morganom Freemanom in Jessico Tandy v glavnih vlogah. Daisy v slovenščini pomeni tudi marjetica, zato je vse skupaj toliko bolj smešno.

Mourinho ima šoferja na klic, ki ga odpelje kamorkoli in kadarkoli si Portugalec želi. "Bojda si je vzdevek izmislil eden izmed delavcev, ki so delali v trening centru Carrington. On je prvi dejal, poglejte, prihaja gospodična Daisy. Seveda je domislica poskrbela za precej smeha in se hitro razširila," je dejal neimenovani vir blizu kluba, nato pa je dodal: "Jose očitno uživa v tem, da ga vozijo naokoli pa tudi mirno lahko dela v avtu. Vendar se nihče ne upa šaliti s tem vzdevkom v njegovi bližini, navsezadnje je le šef."