Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
12.07.2017 07:25:41
Deli članek:

So albanski prvaki prirejali izid? Avstrijska policija zaustavila njihov avtobus! (video)

Policisti v nedeljo pozno zvečer zaustavili avtobus z igralci albanskih prvakov. Več kot tri ure je trajalo zaslišanje tistih, ki so bili po ogledu video posnetka najbolj sumljivi.

Nogometaši albanskega prvaka Kukesija so bili na poti v Moldavijo, kjer jih danes čaka prva tekma drugega predkroga lige prvakov s Šerifom iz Tiraspola.

Po sedemurni vožnji z avtobusom iz Kapruna, kjer so se Albanci pripravljali na novo sezono, na Dunaj, jih je pričakala avstrijska policija. Organi pregona so zaradi suma na prirejen izid na prijateljski tekmi z moskovskim Dinamom najprej zaslišali predsednika kluba in trenerja, potem še osem igralcev. Vsem so tudi odvzeli mobitele.

Kukesi je 4. julija z Dinamom izgubil s 6:0, kar je tekmo v očeh avstrijske policije postavilo pod senco dvoma. Albanci so prvi zadetek prejeli že v prvi minuti, član Dinama se je brez večjih težav sprehodil mimo nasprotnih igralcev do šestnajstmetrskega prostora. Tudi v nadaljevanju tekme je bilo več sumljivih situacij, do preiskave pa je prišlo po prijavi ene od stavnic, ki je morala zaradi te tekme izplačati znesek s petimi ničlami.

Igralci so po več kot triurnem zaslišanju avstrijskim policistom dali skupno izjavo, češ da so tekmo odigrali po svojih najboljših močeh, vendar je bilo več kot očitno, da je ruski tekmec precej boljša ekipa. Kljub upiranju, češ da si policisti tega ne bi smeli dovoliti, so jim na koncu po predloženem uradnem nalogu vendarle predali svoje mobitele.

Albanska ekipa je ob 0.45 naposled lahko nadaljevala pot v Moldavijo.