Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.07.2017 14:48:41
Deli članek:

Juve se je dogovoril z Bayernom in njegovim zvezdnikom! Formula nakupa pa ena bolj nenavadnih vseh časov

Juventus in Bayern sta se dolgo dogovarjala za prestop enega od bavarskih zvezdnikov, zdaj pa sta se dogovorila po nadvse nenavadnem ključu.

Da si Juventus želi Douglasa Costo, je jasno že celo večnost. Da je Bayern nogometaša, ki ni več v prvem planu trenerja Carla Ancelottija, pripravljen prodati primernemu ponudniku (in za primerno ponudbo), prav tako. Dolgo časa pa je trajalo, da sta oba kluba okrog Brazilca, ki bi v Torino šel z velikim veseljem, našla skupni jezik. Bayern je zahteval 40 milijonov in se bi pripravljen zadovoljiti s 35, Juventus pa je imel s tem kar nekaj težav. 

40 ni prišli v poštev, tudi takojšnje plačilo 35 Torinčanom nikakor ni dišalo. Obe strani sta zato iskali kompromise, in kot poroča la Gazzetta dello Sport, sta našli nadvse nenavadnega, celo edinstvenega. Juventus bo takoj dobil želenega nogometaša, zanj bo takoj odštel 8 milijonov evrov, ob tem pa se je obvezal, da bo nadaljnjih 30 milijonov Bayernu nakazal čez ... dve leti. Gre torej za nekakšno plačano dveletno posojo z obveznim odkupom, navijačem pa je verjetno najbolj pomembno, da bodo dobili novo ofenzivno moč.