Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.07.2017 14:08:32
Deli članek:

Arsenal je Sancheza pripravljen prodati tudi velikemu rivalu, toda ...

Reuters

Prihodnost Alexisa Sancheza pri Arsenalu je precej negotova. Ne samo to, spreminja se iz dneva v dan, skoraj iz ure v uro.

Jasno je, da se za čilenskega krilnega napadalca zanima kopica evropskih klubov, med katerimi so Bayern, Chelsea, Manchester City in PSG. Jasno je tudi to, da nogometašu po koncu naslednje sezone poteče pogodba, zato morajo topničarji nekaj narediti glede tega.

Ker se zdi, da do podpisa nove ne bo prišlo, bi ga bilo dobro poleti prodati, v nasprotnem primeru bo naslednje poletje odšel zastonj. Nor bi bil tisti, ki bi to dovolil.

Osemindvajsetletnik, ki je v pretelosti med drugim igral za Udinese in Barcelono, je bojda nekako 'izsilil', da so se pri Arsenalu odločili, da mu dovolijo oditi. Najvztrajnejši pri lovu nanj pa je Manchester City. Topničarji naj bi mu bili pripravljeni dovoliti tudi to, da gre v Manchester.

Vendar ne bodo dovolili, da bi k velikemu tekmecu odšel za drobiž. To bi bilo pa preveč! Trener Cityja Pep Guardiola ga lahko pripelje samo v primeru, da bo plačal zahtevanih 90 milijonov evrov. Da, prav ste prebrali, 90 milijonov evrov.

Ogromna vsota, ki bi lahko bila tudi za City previsoka. Ne zato, ker denarja ne bi imel, temveč preprosto zato, ker se odgovornim v klubu to ne zdi realno. Poročila iz Anglije pravijo, da naj bi sinjemodri v prvo ponudbo zapisali številko 55 milijonov evrov.

Med 55 milijonov in 90 milijonov je velikanska razlika, če se kluba srečata na polovici, bi odškodnina znašala 72,5 milijona evrov. Še vedno ogromno denarja, ampak vprašanje je, ali bi ta zadovoljil obe strani.