Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.07.2017 08:55:15
Deli članek:

Igral za United pod Fergusonom, služil MILIJONE! Zdaj pa razdelil denar in postal ... reven duhovnik!

Kariera po nogometu? Tisoč je različnih poti, tisoč različnih čudi.

Toda zgodba z Otoka, ki je šele zdaj ugledala luč sveta, je vendarle malce nenavadna. Sploh ker med kariero Philipp Mulryne, nogometaš Manchestrove mladinske šole in kasneje prvega moštva, čeprav tam ni ravno blestel, ni veljal za vzornega nogometaša izven zelenic. 

Toda zdaj se je Mulryne pridružil redu katoliških duhovnikov v domači Severni Irski. Nekoč je ob igranju za Manchester United zaslužil 600.000 funtov (po tedanji vrednosti več kot milijon današnjih evrov) na leto, zdaj pa se je odločno zavzel za boj za revne. Do te mere, da je sam razdelil svoje bogastvo in se zaprisegel skromnosti.  

PHILIP MCSHANE

V soboto ga je nadškof Joseph Augustine Di Noia, ki je za Mulrynovo inavguracijo dopotoval iz Rima, pridružil v njihov red. 

Mulryne je bil lani oktobra sprejet v red kot dekan, hitro pa je napredoval na novo raven. V Belfastu rojeni nekdanji nogometaš je v karieri zbral 27 nastopov za reprezentanco Severne Irske, poleg Uniteda, za katerega je debitiral leta 1997, pa je igral za Norwich City in Leyton Orient. Upokojen je od leta 2009.