Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.07.2017 15:53:06
Deli članek:

Barcina prevara STOLETJA: Dno dna: Klub je na neverjeten način kradel LASTNIM imetnikom letnih vstopnic!

Reuters

Katalonska televizija TV3 je razkrila resnično neverjetno, sramotno prevaro ponosa Katalonije, ki sam sebi pravi, da je več kot klub.

Barcelona vsako sezono proda veliko abonmajev, tako imenovanih letnih vstopnic. Seveda pa se pogostokrat zgodi, da nekateri lastniki teh vstopnic (vsako tekmo se jih logično nabere kar nekaj) na posamezna srečanja ne morejo. Saj veste, služba, potovanja, bolezni, vse mogoče. Pri več deset tisoč ljudeh se zgodi vse mogoče, klub pa ima za te primere posebna pravila. Če pravočasno sporočiš, Barca vstopnico proda po redni ceni, zaslužek pa si klub in lastnik vstopnice razdelita na polovico.

Pošteno, kajneda? Zagotovo, če si Barca v zadnjih dveh sezonah za praktično vse najpomembnejše tekme, ko je bilo povpraševanje največje, ne bi zamislila svojega sistema. Vstopnice v vrednosti 200 evrov je iz oznake NORMAL preknjižila v oznako PREMIUM in jih prodala za 1500 evrov. Prevara številka ena: kupce je oškodovala, saj jim je za 1500 evrov prodala nekaj, kar je vredno 200.

No, še precej hujša pa je prevara številka dve. Barca je namreč svojim lastnikom letnih vstopnic plačevala po 100 evrov, torej polovico od redne cene. Preostalih 1400 evrov pa je redno pospravljala v svoje blagajne. Čisto tako, za dodaten zaslužek. Kot da vsi milijoni ne bi bili dovolj, kot da ne bi bili dovolj vsi pokrovitelji, vse televizijske pravice. Očitno je, če nimaš duše, denarja vedno premalo in je vseeno, komu in kako ga vzameš.