Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.07.2017 20:26:37
Deli članek:

Trener leta stopil v bran 'Milanovemu izdajalcu': Motite se o Donnarummi!

Saga okrog Gianluigija Donnarumme se nadaljuje in dobiva nove obrise.

Mladi Italijan je v glavnem naletel na negativen odziv, moral se je naposlušati kritik in zmerljivk, vendar ima tudi nekaj zagovornikov.

Eden izmed njih je znameniti italijanski trener Claudio Ranieri, ki je 18-letniku stopil v bran. Nekdanji strateg Interja, Juventusa, Rome in Napolija ter bodoči trener francoskega Nantesa je za Gazzetto dello Sport dejal: »Sem na strani Donnarumme in Raiole. Njegov primer nima nič za opraviti z denarjem, zato je smešno govoriti o izdaji.«

Dodal je, da Donnarummo vodijo samo ambicije, zato naj se mu da še čas, da premisli, ali je novi projekt Milana zanj dovolj privlačen. »Raiola je nekoč rekel, da si talent, kot je Donnarumma, zasluži igrati v vrhunski ekipi. Je Milan na nivoju petih ali šestih najboljših evropskih ekip?« se je vprašal Ranieri.

Nazadnje je šel še korak dlje. »Če bo Donnarumma odšel v Real, bo v naslednjih desetih letih najbrž trikrat evropski prvak, kajne? Povsem normalno je, da ima dvome, ljudje pa ga označujejo za izdajalca. Če bo slučajno ostal, bo izkazal veliko ljubezen do Milana,« je sklenil Claudio Ranieri.