Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.06.2017 10:07:13
Deli članek:

Čustva ne igrajo nobene vloge: Uprava šokirala igralce!

vszi

Slabi rezultati so tisto, česar se bojijo in branijo v vsakem klubu. Niz slabih rezultatov pa navadno prinese kakšno spremembo.

V nogometnem svetu je znano nepisano pravilo, da je v takem primeru najlažje odpustiti trenerja. Vsi računajo na tako imenovano šok terapijo, zaradi katere upajo, da se krivulja rezultatov obrne navzgor.

Povsem drugačno pa je razmišljanje nigerijskega kluba Mighty Jets, oziroma njegovega športnega direktorja Benedicta Akwuegbuja. Dvainštiridesetletni nekdanji nigerijski reprezentant (30 nastopov in osem golov) se je po nizu slabih rezultatov namreč odločil naredi rez v igralskem kadru.

S svojo potezo pa je šokiral marsikaterega ljubitelja nogometa. Odpustil je namreč kar 40 igralcev! Da, prav ste prebrali, 40!

Vendar pa moramo poudariti, da vse vendarle ni tako čudno, kot je videti. Khm, mogoče je še bolj, če vemo, da je imel omenjeni nigerijski drugoligaš na seznamu 65 igralcev. Ob tem pa je hitro v klub pripeljal še deset novincev, da je povečal konkurenco med fanti. "Imeli smo veliko igralcev, 65. To je odločno preveč in je neproduktivno, zato smo jih odpustili 40. V sezoni rabimo samo 35 igralcev, tisto pa je bilo absolutno preveč. Obdržali smo tiste, za katere verjamemo, da lahko nekaj ponudijo, pripeljali pa smo tudi nove. Vzdušje se je spremenilo, zdaj imamo ekipo, ki se je sposobna boriti za napredovanje, kar bo seveda izjemno težka naloga," je ob nenavadni odločitvi dejal Akwuegbu.

Razočaranje med odpuščenimi igralci je seveda veliko. Nekaj se jih je tudi oglasilo, a so želeli ostati neimenovani. "Vem, da je ekipa imela težave, ampak sploh nisem dobil prave priložnosti za dokazovanje," je dejal eden od nekdanjih branilcev. Njegov nekdanji soigralec, ki je bil prav tako odpuščen, pa je dodal: "Klub se lahko odloči po svoji vesti, vendar upam, da se bom nekega dne vrnil in v dvoboju z Jetsi pokazal, da so odgovorni naredili veliko napako, ker so me odpustili."

"Naše možnosti za napredovanje so minimalne, nekaj igralcev bomo pa še odpustili. Pri teh odločitvah čustva ne smejo igrati nobene vloge, rabiš najboljše igralce, s katerimi lahko dosežeš zastavljene cilje in ne širokega kadra," je zaključil športni direktor ekipe Mighty Jets.