Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.06.2017 09:15:26
Deli članek:

Filip Valenčič živi svoje sanje: Nekdanji napadalec Olimpije na pragu prestopa v največji klub v državi!

Grega Wernig

Filip Valenčič v preteklih dneh na Finskem ni bil zanimiv zgolj zato, ker je tamkajšnji klub igral z Olimpijo, ampak še toliko bolj zaradi svoje odlične forme.

Ljubljano je zapustil skozi stranska vrata, potem se je bolj kot ne neuspešno potepal po Italiji, kjer je igral za Monzo, in Angliji, kjer je bil član kultnega Notts Countyja, zdaj pa slovenski nogometaš Filip Valenčič življenje spet zajema s polno žlico. In to na Finskem. Tam nosi dres kluba PS Kemi, v katerem je sicer potreboval nekaj časa, da je prišel k sebi. Toda zdaj je dobro formo prijel za roge in že nekaj časa navdušuje v elitnem razredu tamkajšnjega nogometa. In to tako zelo, da bo skoraj zagotovo že v kratkem zamenjal delodajalca.

Ob tem je še toliko bolj zanimiv podatek, s katerim je postregel medij Ilta-Sanomat, in sicer da se je za Valenčiča ogrel kar največji finski klub vseh časov. Vrste HJK Helsinkov je pred nekaj dnevi za okrogel milijon funtov zapustil kolumbijski napadalec Alfredo Morelos (46 golov na 62 tekmah), ki se je preselil na Škotsko, kjer bo nosil dres Rangersa iz Glasgowa. Nastalo vrzel bi lahko v kar 27-kratnem finskem prvaku, ki je enkrat zaigral tudi v skupinskem delu lige prvakov, zapolnil prav Valenčič. Slednji ima v pogodbi s PS Kemijem tudi odkupno klavzulo, ki ni visoka, znašala naj bi med 30.000 in 50.000 evri. Za HJK Helsinki je to drobiž, finski novinarji pa namigujejo, da bi do prestopa lahko prišlo že v uvodnih dneh julija, ko se bo tam začel poletni prestopni rok.

"Z nami ima podpisano še dvoletno pogodbo, za zdaj pa Filip še ni izrazil nikakršne želje po odhodu. Prav tako nismo prejeli nobene ponudbe zanj," je na govorice odgovoril Arto Hakala iz vodstva PS Kemija. Dodajmo, da naj bi zanimanje za 25-letnega napadalca pokazali tudi klubi iz nekaterih drugih držav.