Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
17.06.2017 13:24:13
Deli članek:

Bolton: Lahko potrdimo, da se ne bomo pogovarjali z Ronaldom

Profimedia

Cristiano Ronaldo je znova v središču pozornosti. Portugalskega zvezdnika je gonja španskih davčnih oblasti, ki ga terjajo za 14,7 milijona evrov neplačanih davkov, tako razžalostila, da je omenil celo možnost selitve iz Španije in iz madridskega Reala. Dobil je že prve ponudbe. Kar prek Twitterja so za Ronalda zanimanje pokazali v Herthi.

Ne gre za zapoznelo ali prezgodnjo prvoaprilsko potegavščino, temveč za resna ugibanja in namigovanja največjih športnih dnevnikov v Španiji in na Portugalskem, katere bombastične in senzacionalne zapise povzemajo svetovni mediji.

Pri berlinski Herthi so Ronaldu ponudbo poslali kar prek Twitterja ter v "ponudbi" zapisali, da ga bodo, če se bo odločil za prihod v nemško prestolnico, v Berlinu ljubili kot sina. Seveda niso navedli zneska, kajti prihod v Berlin bi bil za Ronalda "galaktičen izziv".

Predstavniki novega angleškega drugoligaša Boltona pa so zanikali, da jih zanimajo usluge zvezdnika kraljevega kluba iz Madrida. O tem je Wanderers prek družbenih omrežij povprašal eden od navijačev: "Lahko vam zagotovimo, da se ne bomo pogovarjali s Cristianom Ronaldom."

O menda negotovi prihodnosti portugalskega zvezdnika v Španiji so španski mediji začeli sklepati na podlagi neimenovanih izjav Ronaldovih reprezentančnih kolegov, s katerimi je trenutno v vlogi aktualnih evropskih prvakov na pokalu konfederacij v Rusiji. Dvaintridesetletnik z Madeire je menda predsedniku galaktikov zagrozil, da bo zapustil Real Madrid, če ga bodo španske oblasti obsodile zaradi davčne utaje.

V javnost pa so pricurljale informacije, da se je Ronaldov agent Jorge Mendes le nekaj ur pred finalom lige prvakov, v katerem se je Real po zaslugi Ronalda veselil lovorike, pogovarjal s predsednikom bogatega francoskega kluba Paris Saint-Germain Nasserjem Al-Khelaifijem.

Španska Marca o Portugalčevih namerah govori v trdilni in ne pogojni obliki, češ da je to neizogibno dejstvo, kajti Ronaldo je svoje načrte, v katerih ni več prostora za kraljevi klub iz Madrida, predstavil svojim portugalskim soigralcem: "Zapustil bom Real Madrid. Odločil sem se. Ni več poti nazaj."

Mediji so že sestavili seznam klubov, ki bi si lahko privoščili sodelovanje z najbolje plačanim športnikom na svetu, ob PSG so to še lastniki Manchester Uniteda, za katerega je že igral od 2003 do 2009.

Cristiano Ronaldo je lani novembra podpisal novo petletno pogodbo, ki ga z madridsko zasedbo veže do konca junija 2021 in na podlagi katere je postal najbolje plačani športnik na svetu. Denar tako bržkone ni v ozadju groženj z odhodom s 407 goli najboljšega strelca galaktikov v zgodovini belega baleta iz Madrida, s katerim se je veselil treh naslovov zmagovalcev nogometne lige prvakov. Ronaldo je k Realu prestopil leta 2009 za takrat rekordno odškodnino 94 milijonov evrov, z milijardno odkupno klavzulo v pogodbi.