Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
14.06.2017 18:14:34
Deli članek:

Posmehovanje Mourinhu: Nič več "The special one", njegov nov vzdevek se glasi ...

vszi

Spremljevalno osebje Manchester Uniteda trenerju Joseju Mourinhu nadelo nov vzdevek.

"The special one" je vzdevek, ki že dolga leta spremlja nogometnega trenerja Joseja Mourinha.

Toda časi se spreminjajo in vzdevki posodabljajo. Tudi v Portugalčevem primeru. Pri Manchester Unitedu si je namreč prislužil novega, pri katerem je osebje tega kluba navdih našlo v filmski klasiki Šofer gospodične Daisy.

Že nekaj časa tako Mourinhu pravijo Daisy. Zakaj? Ker je, odkar je prišel v Manchester sam za volanom prevozil zgolj nekaj kilometrov. Vseskozi in kamorkoli hoče ga namreč vozi šofer, tako kot je v filmu Morgan Freeman vozil gospo Daisy, Jessico Tandy.

Šofer Mourinha tako vozi na trenige, tekme in nazaj domov, na letališče ali pa celo do Londona, ko gre obiskat svojo ženo in otroke.

Vir pri Unitedu je dejal, da se je ideja o vzdevku Daisy porodila nekemu gradbeniku, ki je delal v bližini trening igrišča rdečih vragov. "Prihaja Daisy," je dejal, ko se je pred stadionom ustavil avto s portugalskim strategom.

"S to izjavo je poskrbel za veliko smeha, hkrati pa se je ta šala po pisarnah razširila kot ogenj. Seveda se nihče Joseju tega ne upa reče v obraz, navsezadnje je on vendarle šef," je še dejal vir.