Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.06.2017 15:49:09
Deli članek:

Nekoč slovenska liga, potem italijanski velikan, zdaj naslednja postaja ugledna angleška premier liga?

www.alesfevzer.com

Brighton se želi pred sezono v EPL okrepiti s starim znancem slovenskih zelenic.

S selitvijo v vrste Milana so se mu uresničile sanje, toda morda bodo slednje trajale le leto dni. Že letos pa skok še v najmočnejšo ligo na svetu? Gianluca Lapadula, ki smo ga pred časom gledali tudi v dresu slovenskega prvoligaša Gorice, je dobil snubca iz Anglije, za napadalca rossonerov je zanimanje pokazal Brighton & Hove Albion F.C., ki se je letos po dolgih 34 letih spet prebil v najvišji rang tekmovanja v svoji državi.

Delegacija omenjenega otoškega kluba naj bi že pripotovala na pogovore v Milano, vprašanje le, če bodo privolili v ceno, ki naj bi jo postavil velikan s San Sira. Lapadula je menda tako ocenjen kar na 20 milijonov evrov, kar je vsekakor zelo veliko za nogometaša, ki se je še nedolgo tega podil po slovenskih zelenicah.

Lapadula je sicer v svoji prvi sezoni pri Milanu zabil osem golov, čeprav se je v udarni enajsterici tega kluba znašel le dvanajstkrat. Bržčas ne bi imel nič proti, če bi lahko ostal, toda glede na to, da je nova uprava sredi temeljite prenove ekipe, se poraja vprašanje, ali bi ga v tem primeru čakala kaj večja minutaža.