Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.06.2017 14:15:18
Deli članek:

Odgovor bogatih šejkov na neuspešno sezono: pripravili vrečo denarja, ki človeka vrže na rit

Reuters
PSG

V Parizu so razkrili koliko nameravajo zapraviti za okrepitve: številka je nora, rekord je praktično zagotovljen.

Na štadionu Park princev so pred tedni za športnega direktorja postavili nekdanjega kadrovnika Porta Antera Henriqueja, ki mu bo že prvo delovno poletje vroče. In prijetno. Šejki so mu namreč za okrepitve pripravili kar 220 milijonov evrov velik budžet, ki se bo v primeru prodaje katerega od igralcev še povečal.

Izhodna vrata so menda v Parizu pripravljeni odpreti Marcu Verattiju, ki ga med drugim želi Barcelona, tako kot nekdanjega zvezdnika Reala Angela Di Mario. Glede prihodnosti načrtov nimajo razjasnjenih niti Jese, Matuidi in Krychowiak, kajti seznam želja francoskega podprvaka je res dolg in prav nič skromen.

Pierre-Emerick Aubameyang iz Dortmunda, Kylian Mbappe iz Monaca, Diego Costa iz Chelseaja ter Sergio Agüero iz sinjemodrega dela Manchestra so samo želje za napadalno polovico igrišča in treba je priznati, da niso skromne.

Zlahka se torej zgodi, da bodo Parižani tisti, ki bodo podrli svetovni rekord za odškodnino nogometaša (Paul Pogba iz Juventusa v Manchester United za 120 milijonov evrov), zdi pa se, da bo padel tudi rekord potrošenih evrov v enem prestopnem roku. Drži ga madridski Real, ki je v sezoni 2009/10 za nakupe Cristiana Ronalda, Kakaja, Karima Benzemaja, Xabija Alonsa in še nekaterih zapravil 257 milijonov evrov.