Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.06.2017 17:01:01
Deli članek:

Omladić zamenjal klub, ostaja v Nemčiji

Profimedia

Nik Omladič je pred sobotnim dvobojem z Malto, ki se bo v Stožicah pričel ob 18. uri, zamenjal delodajalca. Šmarčan ostaja v drugoligaški druščini nemškega nogometa, a bo v prihodnje igral na Bavarskem.

Reprezentančni vezist je z Greuther Fürthom, ki že ima dobre izkušnje s slovenskimi nogometaši, sklenil triletno pogodbo. "Presenetilo me je, kako močno se je vodstvo kluba borilo zame," je po sklenitvi pogodbe dejal nogometaš, ki je za Eintracht odigral 65 ligaških tekem in dosegel tudi štiri zadetke.

Nekdanji vezist Rudarja in Olimpije je za klubsko spletno stran dodal: "Tudi skozi pogovor sem dobil dober občutek, zato sem se odločil podpisati tudi dolgoročno pogodbo."


Omladič je bil član Eintrachta zadnji dve leti in pol, letos pa je bil s klubom blizu povratka v elitno Bundesligo, a je moral v dodatnih kvalifikacijah priznati premoč Wolfsburgu.

V dresu Greuther Fürtha je v preteklosti igralo že več slovenskih igralcev - Goran Šukalo, Dejan Kelhar, Aleš Kokot, Borut Mavrič in Kevin Kampl.