Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.06.2017 15:15:02
Deli članek:

Junaško rešil prijatelje, bil zaboden osemkrat in že govori: F*kači, niste me mogli, ker navijam za ...

Velik angleški junak je postal 47-letnik, ki svoje izjemne sposobnosti pripisuje navijanju za točno določen angleški klub.

London je pretekli konec tedna pretresel nov v nizu terorističnih napadov na angleških tleh, tamkajšnjo javnost pa je med drugim osupnila zgodba 47-letnega junaka, ki je sam obračunaval z napadalci ter s tem omogočil večji skupini prijateljev in znancev, da so nepoškodovani pobegnili. Roy Larner je pri tem dobil kar osem vbodov z nožem, a ni le čudežno preživel, temveč je še bolj čudežno že na dobri poti proti popolnemu okrevanju.

No, če vprašate njega, pa vse skupaj ni čudežno, temveč je posledica zelo preprostega dejstva: namreč tega, da gre za zelo zvestega, zelo zagretega in zelo vročekrvnega navijača prav posebnega kluba. "F*kači, niste me mogli, ker navijam za Millwall," je sporočil junaški Roy, ki se je teroristov lotil z golimi rokami in bil po zagotovilih policije zelo uspešen. Močno je upočasnil njihov pohod in verjetno precej zmanjšal število žrtev.

Millwall je seveda klub, ki nikakor ne preživlja najboljših tekmovalnih časov, je pa še vedno strah in trepet vseh ravno zaradi svojih navijačev. Ti niso zgolj vročekrvni, temveč veljajo za hruste, huligane in pretepače, ki se jim po robu ne upa postaviti praktično nihče. Če so to ponavadi slabe lastnosti, ki jih oblasti skušajo izkoreniniti, pa so v tem ekstremnem primeru prišle še kako prav in so na londonskih ulicah reševale življenja.