profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

masterchef Njena.si

MasterChef: Kje je sodnik Luka Jezeršek?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
0 17.05.2017 12:14:47

Nor zaključek sezone v premier ligi: Bo za ligo prvakov potrebna dodatna tekma Arsenala, Liverpoola ali Manchester Cityja?

Reuters
Še en krog je ostal do konca sezone v angleški premier ligi. In medtem ko si je Chelsea že zagotovil naslov državnega prvaka je boj za ligo prvakov še kako odprt.

Iz dvoboja štirih moštev, ki so se še nedolgo nazaj borile za dve prosti mesti za ligo prvakov (Chelsea in Tottenham sta si jo že zagotovila), je s slabim zaključkom kot prvi izpadel Manchester United, ki bo sezono končal na šestem mestu na lestvici, a si seveda lahko ligo prvakov zagotovi v primeru zmage v finalu lige Europa proti Ajaxu

Preostali trije klubi, ki se borijo za dve prosti mesti, ki še zagotavljata ligo prvakov (tretje mesto vodi v skupinski del, četrto zadnji krog kvalifikacij) so Manchester City, Liverpool in Arsenal. 

V najboljšem položaju je četa Pepa Guardiole, ki bi si v primeru zmage nad Watfordom zagotovila tretje mesto na lestvici, v primeru remija pa vsaj četrto mesto. Liverpool mora za mesto med prvimi štirimi izenačiti Arsenalov rezultat z zadnjega kroga. Kloppova četa igra doma z izpadlim Middlesbroughjem, Wengerjevi varovanci doma z Evertonom. 

A lahko se zgodi, da bo za določitev zadnjega potnika v ligo prvakov potrebna še ena tekma. Pravilnik premier lige namreč pravi, da v primeru, če sta dve ekipi na koncu izenačeni po točkah, razliki v zadetkih in doseženih zadetkih, odloča dodatna tekma. In prav to bi se lahko zgodilo.

Kako? Poglejmo vse možne razplete ... 

Dodatna tekma med Arsenalom in Liverpoolom: 

Arsenal - Everton 1:1 

Liverpool - Middlesbrough 0:2 

Dodatna tekma med Manchester Cityjem in Liverpooom: 

Watford - Manchester City 3:3 

Liverpool - Middlesbrough 3:0 

Dodatna tekma med Manchester Cityjem in Arsenalom: 

Watford - Manchester City 4:0 

Arsenal - Everton 1:0 

V primeru uresničitve katerega izmed zgoraj omenjenih scenarijev, bomo videli še 39. krog. Možnosti za kaj takšnega so sicer zelo majhne, a vendarle ... 

Članki iz rubrike