Robert Golob Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so ...

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

matic in katja 2 Njena.si

Matic: Nad Katjo nikoli nisem izvajal nasilja

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

nu
nu
0 17.05.2017 09:55:58

Francoska vratarska legenda: Samo ta Slovenec je pravi za PSG, samo on spominja na Buffona, ker ...

vszi
V Franciji se več ne skrivajo. PSG želi kupiti novega vratarja. Pred časom so ga povezovali s Samirjem Handanovićem, zdaj še resneje z Janom Oblakom

Dogajanje sproža številne odzive, najbolj odmeven zagotovo prihaja z naslova Jeana-Michela Moutierja, legendarnega francoskega čuvaja mreže, najljubšega vratarja kultnega Michela Platinija. Skupaj sta igrala in blestela za Nancy, kjer je Moutier preživel kar deset let, preden mu je po odmevnem prestopu uspelo postati tudi legenda PSG-ja.

Skupno je v francoskem nogometu zbral skoraj 500 (!) nastopov na najvišji ravni in njegova beseda šteje zares ogromno. Zato ni nič čudnega, da je prav njega o vprašanju morebitnega novega vratarja pariškega velikana povprašal sloviti časnik Le Parisien, ki se zelo resno ukvarja z možnostjo, da bi med vratnici PSG-ja stopil eden od slovenskih vratarjev.

"Zame Kevin Trapp ne more biti prihodnost. Na vseh velikih tekmah je razočaral," je tako kot mnogi izrekel nezaupnico aktualnemu prvemu vratarju. "Morda velja poskusiti s kom drugim, ki je že v klubu, medtem ko bi se z drag nakup odločil le v enem primeru. Če že mora kupovati, naj PSG kupi Jana Oblaka," je jasen Moutier.

Zakaj? "Preprosto zato, ker je izjemen. Ne predstavljam si, da bi kdorkoli lahko pri Atleticu nasledil Thibauta Courtoisa na tak način, kot ga je Oblak. Res je sijajen, med vsemi vratarji mlajše generacije me najbolj spominja na Gianluigija Buffona in na njegove karakteristike," ocenjuje zvezda 70-tih in 80-tih let.

"Spominja me zato, ker Oblak ne spada med največje vratarje, kar zadeva telesne lastnosti, tako kot ne spada Buffon. Toda oba sta kljub temu sijajna pri visokih žogah, predvsem pa Slovenec na Italijana spominja s postavljanjem v vratih, zapiranjem kotov, reakcijami, inteligenco," je še pojasnil Moutier, čigar besede so slovenskemu čuvaju mreže resnično lahko v ponos.      

Značke: oblak, psg, buffon, trap

Članki iz rubrike