Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu/STA
nu/STA
16.05.2017 15:10:28
Deli članek:

Drastična sankcija! Če bo United ostal brez lige prvakov, bodo zvezdam pošteno trgali od plače!

vszi

Angleški nogometni prvoligaš Manchester United se krčevito bori za uvrstitev v ligo prvakov.

Če rdečim vragom to ne bo uspelo, pa bodo igralci skupaj ostali brez 44 milijonov evrov. Vsak nogometaš bi v tem primeru moral prepustiti 25 odstotkov plače, poročajo angleški mediji.

Po poročanju angleških medijev imajo igralci Uniteda v pogodbah klavzule, s katerimi jim lahko uprava odvzame 25 odstotkov plače, če se ekipa ne uvrsti v ligo prvakov. To pomeni, da bi uprava skupaj "zbrala" 44 milijonov evrov.

Rdeči vragi so v lanski sezoni osvojili peto mesto, igralci pa so zaradi tega ostali brez 35 milijonov. Še najboljša možnost, da se United uvrsti v ligo prvakov, je, da osvoji naslov v evropski ligi. V finalu tega tekmovanja bodo igrali z Ajaxom. V premier ligi je United na šestem mestu.

Obenem pa so iz vrst 20-kratnih angleških prvakov potrdili, da bo sponzorska pogodba z Adidasom manjša za 30 odstotkov, če United ta finale izgubi. To pomeni, da bi iz 80 milijonov na leto, ki jih namenja to podjetje, vse skupaj znižalo na 56 milijonov. Veliko denarja torej sloni na finalu lige Europa, ki bo prihodnjo sredo v Stockholmu.