Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.05.2017 14:48:57
Deli članek:

Kaos v Srbiji: Nekdanjega golgeterja Kopra policija po tekmi pridržala, sodnik zanj odredil pripor!

m24.si

V srbskem nogometu nikdar ni mirno.

V Srbiji je bila v soboto odigrana prvoligaška tekma med Novim Pazarjem in Borcem, domači so goste iz Čačka premagali z 2:0. Ker se oba kluba borita za obstanek med najboljšimi, je povsem logično, da so bile strasti razvnete, toda vse skupaj je tokrat zares preseglo mejo dobrega okusa.

Po tekmi, ki je bila odločena z goloma v 83. in 94. minuti, je namreč v tunelu prišlo do vsesplošnega pretepa. Med sabo so se udarili nogometaši in člani strokovnega štaba obeh klubov, da je bilo vse skupaj zelo resno, pa priča epilog. Posredovati je morala namreč policija, ki je trojico najbolj vročekrvnih celo pridržala. Še več, sodnik je vsem trem odredil pripor, v katerem bodo preživeli 48 ur. Še štirje drugi (vsi štirje so nogometaši Borca) so morali na zaslišanje k dežurnemu tožilcu, a jih je slednji nato spustil nazaj na prostost.

Kot poročajo srbski mediji, je eden od pridržanih tudi pomočnik trenerja Novega Pazarja Saudin Huseinović. Tisti, ki so pred leti podrobneje spremljali slovenski prvoligaški nogomet, so zanj že slišali. Danes 45-letni bivši napadalec je svoj čas namreč uspešno igral v dresu Kopra, za katerega je med letoma 2000 in 2002 na 29 ligaških tekmah zabil celo 15 golov, kasneje pa kratek čas preživel tudi v Prevaljah pri Korotanu.

Huseinović naj bi sicer po tekmi dejansko začel s pretepom, potem ko naj bi nogometaš Borca Stefan Mihajlović z besedami provociral domače, ga je bivši član koprskega kluba bojda s pestjo udaril v obraz.