Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.05.2017 22:34:57
Deli članek:

Kaznujte ga! Naredil je enako kot Messi! Divje reakcije na tole Ronaldovo gesto (foto in video)

Cristiano Ronaldo se je spet uspel spraviti v središče pozornosti.

Atleticu je kazalo odlično. Po zgolj četrt ure je vodil 2:0 in zaostanek 0:3 s prve tekme se je zdel povsem ulovljiv. Nato pa je rdeče-belim našega Jana Oblaka nekoliko pošla sapa, jemali so zalet za lov na tretji gol, Real pa je to znal izkoristiti. Fantastično je prodrl Karim Benzema, po odbiti žogi je bil v kazenskem prostoru najbolj spreten Isco. 

Real je tako prišel do odrešilnega zadetka, in čeprav se je nato na tekmi dogajalo še marsikaj, je bilo jasno, da do preobrata (Atletico bi moral zmagati s štirimi zadetki razlike) ne more več priti. In tedaj se je zgodilo. Tedaj se je Cristiano Ronaldo znesel nad navijači Atletica, ki so do tedaj tako zelo srčno navijali. 

Za žvižge in vzklike se jim je oddolžil z energičnim pritiskanjem prsta na ustnice, z zelo odločno in bojevito gesto utišanja. Naredil je na hitro, kamere so komaj ujele, fotoaparati zelo dobro. Usmeril jo je naravnost proti najzvestejšemu delu madridske publike in, kot ponavadi, sprožil ekstremne reakcije. Tako ekstremne obtožbe kot ekstremno zagovarjanje. 

Da je šel predaleč, pravijo na eni strani. Da si je dovolil preveč. Da je bila gesta celo tako agresivna in izzivalna, da bi ga Uefa lahko kaznovala in da bi na podlagi spodbujanja nemirov lahko ostal brez velikega finala. Na drugi strani pa seveda posmeh takim pogledom in povsem drugačne reakcije. 

Da ni naredil nič takega, da vo nogometu to počne marsikdo, da ni bilo niti približno agresivno in da ni spodbujalo nemirov. še več, zagovorniki te strani so prepričani, da Ronaldo ni naredil nič več in nič manj kot Lionel Messi na el clasicu, ko je po zmagovitem zadetku slekel dres in ga kazal navijačem Reala. 

Odločite se sami. Verjetno pa se strinjate, da je Messi zadetek pred izzivalnim obnašanjem dosegel sam, medtem ko je bil Ronaldo v odrešilni akciji ves čas daleč od žoge.