Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.05.2017 16:14:40
Deli članek:

Dajte mu zlato žogo! Dajte jo epskemu Gigiju! Poziv prihaja z najbolj neverjetnega naslova ...

Profimedia

To pa so besede, ki se jim velja prikloniti. Morda so šle celo čez mejo dopustnega - glede na to, od kod prihajajo -, a jih je treba razumeti.

Zlato žogo seveda podeljuje Francoska revija France Football, od lani ponovno povsem sama, potem ko je nekaj let obstajala v sodelovanju s Fifo. France Football je seveda tednik še bolj slovitega časnika L'Equipe, in čeprav se ta nerad izpostavlja, je tokrat spisal članek, ki ne bi mogel biti bolj opredeljen.

"Če bo evropski prvak postal Real, bi zlato žogo verjetno spet moral dobiti Ronaldo. Čeprav bi jo verjetno vseeno moral dobiti epski Buffon. Če bo slavil v finalu, pa tako ali tako ne bi smelo biti dvoma," so zapisali Francozi in malodane apelirali na žirijo, sestavljeno iz novinarjev vseh evropskih držav.

Razumete L'Equipe? Mi vsekakor. Ne samo da ves nogometni svet privošči Buffonu prvo slavje v ligi prvakov. Še bolj nostalgična in navdušujoča se zdi zgodba, v kateri bi Gigi pri 39 letih prejel zlato žogo. Šele drugo vratarsko v zgodovini po velikem sovjetskem mojstru Levu Jašinu.