Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
10.05.2017 07:42:43
Deli članek:

Proti Juventusu Atletico ali Real Madrid?

Danes zvečer bo znan drugi finalist nogometne lige prvakov. Prvi je Juventus, ki je sinoči izločil Monaco, drugi pa bo Atletico Madrid ali njegov mestni tekmec in branilec naslova Real. Slednji je v veliki prednosti, saj je prvo tekmo na domačem stadionu Santiago Bernabeu dobil s 3:0.

Real Madrid je le še dva koraka oddaljen od zgodovinskega dosežka, rekordnega dvanajstega naslova evropskega prvaka, predvsem pa od ubranitve lovorike, kar doslej ni uspelo še nikomur. Finale v Cardiffu bo 3. junija.

Ena glavnih ovir za Real bo vratar slovenske reprezentance Jan Oblak. Ločan je moral na prvi tekmi trikrat po žogo v svojo mrežo, strelec vseh treh zadetkov pa je bil portugalski zvezdnik Cristiano Ronaldo.

Juventus se je v finale uvrstil s skupno zmago 4:1. Na drugi tekmi v Torinu sta zadetke za domače dosegla Mario Mandžukić in Dani Alves, za goste iz Kneževine pa je bil natančen Kylian Mbappe. Italijani so na dvanajstih tekmah v tej sezoni lige prvakov dosegli 21 zadetkov in prejeli le tri.

Tekmo na stadionu Vicente Calderon, ki se bo začela ob 20.45, bo sodila turška trojka Cüneyt Čakir, Bahattin Duran in Tarik Ongun.