Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.05.2017 10:06:08
Deli članek:

Znane nove podrobnosti glede Crvene zvezde in Matjaža Keka: Prvi stik narejen že, ko je bil Božović še …

Grega Wernig

Matjaž Kek je še vedno glavna tema govoric v srbskem nogometu.

Udarna novica nedeljskega popoldneva je bila kakopak povezana z Matjažem Kekom. V trenutku, ko se strokovnjak iz Maribora z moštvom Rijeke krčevito bori za prvo naslov hrvaškega prvaka, so mediji v Srbiji pompozno napovedali, da bo Kek po koncu sezone zapustil Rujevico in se preselil na klop Crvene zvezde.

Na prvi pogled se zdi uresničitev takšnega scenarija nemogoča. Kek na Reki uživa v nedotakljivem statusu čisto pravega nogometnega čarodeja, bržčas bodo v vodstvu Rijeke naredili vse za to, da ga bodo zadržali še za vsaj kakšno sezono. Toda hkrati drži, da ima Kek pogodbo podpisano zgolj do konca sezone, že pred časom napovedan podpis nove pa se še vedno ni zgodil. Z namenom?

Dan po objavi odmevne napovedi so srbski mediji naredili še korak naprej. Tako Mondo poroča, da se Beograjčani na Keka niso spomnili šele zdaj, ko jih je zapustil Miodrag Božović, ampak so bili prvi stiki "vzpostavljeni že pred mesecem dni ter da je verbalni dogovor že dosežen". Zvezda naj bi tako že osnovala strokovni štab za naslednjo sezono: Kek bi bil glavni trener, Milan Kosanović njegov pomočnik, Radivoj Radaković pa zadolžen za kondicijo.

Mondo hkrati razkriva tudi domnevne razloge za to, zakaj naj bi želel Kek zapustiti Rijeko. "Glavni razlog je nezadovoljstvo, ker zaradi izgradnje novega stadiona niso bili predvideni večji finančni vložki za krepitev ekipe, seveda v želji preboja v skupinski del lige prvakov," piše Mondo in dodaja, da naj bi bil Kek tudi zasičen s hrvaškim nogometom.