Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.05.2017 11:34:34
Deli članek:

Adijo, Chelsea! Diego Costa je že podpisal predpogodbo

Reuters

Pred nekaj dnevi so Diega Costo videli na večerji v družbi svojega slovitega zastopnika Jorgeja Mendesa in štirih ljudi, ki so zastopali interese določenega kluba.

Skupinica se je pogovarjala o napadalčevem prestopu, ki je vse bliže realizaciji. Očitno je prišlo do dogovora in 28-letni Costa bo po koncu sezone zapustil Chelsea, v katerega je prišel pred slabimi tremi leti iz madridskega Atletica.

Costo so kot kaže premamili milijoni, tako da je že podpisal predpogodbo. Njegov naslednji klub pa se imenuje Tianjin Quanjian in je član kitajske prve lige. Po sedmih krogih nove sezone ga na lestvici najdemo na devetem mestu šestnajstčlanskega tekmovanja.

Pri Chelseaju naj bi vedeli, da je prišlo do dogovora med igralcem in klubom, dokončno pa naj bi se kockice zložile še ta mesec. Zdaj pa še beseda o finančnih podrobnostih posla. Španski reprezentant, ki se bo v klubu pridružil Axelu Witselu in Alexandru Patu, naj bi na letni ravni zaslužil kar 30 milijonov evrov. Na drugi strani pa bo Chelsea v zameno za predčasno prekinitev pogodbe dobil kar 90 milijonov evrov (pred tremi leti je Atleticu zanj plačal 38 milijonov).

Trener modrih Antonio Conte ima na vrhu seznama želja že zapisano ime igralca, v katerem vidi idealno zamenjavo za Costo. Zato namerava denar, ki ga bo prinesla Costova prodaja, v poletnem prestopnem roku vložiti prav v njegov nakup. Gre pa za napadalca Reala Alvara Morato, ki je nezadovoljen s svojim statusom pri kraljevem klubu.