Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.05.2017 11:07:59
Deli članek:

Barzagli je ostal odprtih ust

Reuters

Sinočnja prva tekma polfinala lige prvakov med Monacom in Juventusom se je končala z zmago italijanskega prvaka.

Zanimivo je, da je dvoboj ekip z najboljšim napadom (Monaco) in najboljšo obrambo (Juventus) v svojo korist odločila slednja. Stara dama si je v kneževini z zadetkoma Gonzala Higuaina priigrala zmago z 2:0 in ogromno prednost pred torkovim povratnim srečanjem na svojem igrišču.

Gostje so se odlično pripravili na tekmeca ter z veliko mero discipline, požrtvovalnosti in organiziranosti ustavili vse francoske napade. Kljub temu pa branilec Juventusa Andrea Barzagli po tekmi ni mogel skriti navdušenja nad enim izmed igralcev Monaca. Izpostavil je namreč 18-letnega napadalca Kyliana Mbappeja in njegova kakovost, ki ga je preprosto 'sezula'.

"Pri pripravi na srečanje smo se še posebej osredotočili na Mbappeja, moram poudariti, da je neverjeten igralec," je povedal 35-letni Barzagli in nadaljeval: "V karieri sem videl vsega nekaj takšnih igralcev, ampak še nikoli nisem videl, da bi kdo tako mlad posedoval takšno tehniko, moč in bi se znal tako gibati z žogo ali brez nje. Prepričan sem, da bo Mbappe postal naslednja velika zgodba svetovnega nogometa."