Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.04.2017 12:25:10
Deli članek:

Alexa Fergusona bi bilo sram! Jose Mourinho se je podpisal pod zgodovinski "polom" Manchester Uniteda

Reuters

V kaj si spremenil Manchester United, Jose Mourinho?!

Da je bil včerajšnji veliki derbi mesta Manchester odlična reklama za nogomet, bi težko trdili. Gledalci zadetkov niso videli, končalo se je z 0:0, tudi sicer so se ljudje na tribunah bolj kot ne dolgočasili. Ogromno oziroma največ je k temu prispevala zasedba Manchester Uniteda, ki se je odločila, da bo naredila vse za to, da ne bo prejela zadetka. Bunker rdečih vragov je dejansko zdržal, City ga nikakor ni uspel prebiti.

O tem, kako neaktiven je bil United, priča tudi statistika, ki razkriva nekaj šokantnega, za marsikaterega navijača tega kluba tudi škandaloznega. Četa Joseja Mourinha je bila namreč pri žogi le 30,79 odstotka celotnega igralnega časa, to pa je bila – verjeli ali ne – njena najskromnejša posest od ustanovitve premier lige dalje oziroma od sezone 2003/04 dalje, ko so začeli zbirati podatke o tem! Da, Alexa Fergusona bi bilo še kako sram …

Ob tem je zanimivo še nekaj: štiri od desetih najslabših posesti United je bilo zabeleženih v aktualni sezoni, kar nazorno priča o tem, kako zelo se je po prihodu Joseja Mourinha na trenersko klop spremenila zunanja podoba nekoč skorajda nepremagljivega angleškega velikana … No, pa saj pri Portugalcu smo že vajeni: vse za dosego cilja, ne glede na to, kakšen slednji je.