Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.04.2017 16:19:50
Deli članek:

Maščevanje navijačev Lepiziga?

Nemška policija je našla nove podrobnosti o storilcih, ki so sprožili bombe ob avtobusu Borussie iz Dortmunda pred tekmo lige prvakov proti Monacu.

Potem, ko je vse kazalo, da je bil bombni napad v Dortmundu delo ISIS-a, pa naj bi nova odkritja nemške specialne policije nakazovala na možnost, da so bile bombe delo "ekstremnih" navijačev nogometne ekipe RB Leipzig. Bombe naj bi bile maščevanje za napad navijačev Borussie pred tekmo z Leipzigom, ko so s kamenjem napadali skupino privržencev Lepziga med katerimi so bile tudi ženske in otroci. Policija še ni izdala podrobnosti raziskave.

Grozilno pismo

Nemaško državno tožilstvo pa preiskuje pristnost elektronske pošte, ki so jo dobili v redakcijo nemškega časopisa. Pismo v katerem so prevzeli odgovornost za bombni napad v Dortmundu je tudi pamflet proti multikulturnem razvoju družbe v Nemčiji in proti migracijski politiki Angele Merkel. Pismo naj bi poslali pristaši desničarske stranke AFD in v njem celo napovedujejo, da so bile bombe šele začetek in da naj bi 22. aprila tekla kri. "Tekla bo obarvana kri," naj bi pisalo v elektronskem pismu. Preiskovalci vse skupaj povezujejo z napovedanim zborom proti desnem populizmu, ki bo v soboto, 22. aprila, pod geslo 'Barvito proti rjavemu'.   

To je že tretje pismo v katerem različne organizacije prevzemajo odgovornost za bombni napad v Dortmundu.