Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.04.2017 09:45:53
Deli članek:

Izdaja, prevara in kršitev pakta: Real bo rivalu Atleticu "ukradel" vročega nogometaša!

V Madridu se dogaja nepredstavljivo. Real bo prekršil vse, kar je bil dogovorjen s svojim mestnim tekmecem.

Že več let je med madridskima kluboma veljal pakt o nenapadanju, ki je med drugim vključeval neuradno prepoved kupovanja igralcev s plačilom odškodninske klavzule. Saj veste, po španskih zakonih mora vsak nogometaš v pogodbi imeti zapisano vsoto, s katero je to pogodbo mogoče prekiniti.

V primeru plačila te vsote s strani kakega drugega kluba lahko igralec odide brez pogajanj in dodatnega plačila, če to seveda sam želi. Zakon je posebej nevaren, kadar nekdo na hitro eksplodira in še nima nove pogodbe, a sta bila Real in Atletico dogovorjena, da drug drugemu tega ne bosta počela.

Do zdaj. Real se je namreč navduši nad Atleticovim meteorjem Theom Hernandezom, ki je pri zgolj 19 letih zablestel na bočnem položaju. Njegova odškodninska klavzula je zgolj 24 milijonov evrov, kar je kraljevi klub tako zamikalo, da se je odločil prekršiti pakt.

Seveda vse skupaj ne bi bilo mogoče brez privolitve igralca, toda poleg prevare je prišlo tudi do izdaje, saj je mladenič že prižgal zeleno luč in si želi k Realu. Tako bo Real preprosto nakazal 24 milijonov in rivalu odpeljal enega največjih talentov.

Verjetno si predstavljate, da je zavladalo veliko ogorčenje. Navijači Atletica so besni tako na Real kot na izdajalca, a je več kot očitno, da ne morejo ničesar več spremeniti. To je pač svet, v katerem živimo, in to je pač Real ...