Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 04.04.2017 08:14:50

Mladen Dabanović o ljubljanski krizi: Bojim se, da bo Olimpija ...

Grega Wernig
Olimpija po katastrofalnih spomladanskih dosežkih ostaja v središču pozornosti nogometne javnosti na sončni strani Alp. Kaj vse se še lahko zgodi v Stožicah, je vznemirljivo vprašanje. O tem, prav tako kot o zimskem kadrovanju zmajev ter o dozdajšnjih predstavah zeleno-belih v drugem delu prvenstva, smo se v pričakovanju prve polfinalne tekme pokalnega tekmovanja proti Mariboru pogovarjali z nekdanjim reprezentančnim vratarjem.

Kriza Olimpije je z že petim spomladanskim porazom dobila še dodatno razsežnost, ob kateri marsikomu marsikaj ni več jasno. Ali pač? »Stvar je v bistvu bolj ali manj enostavna, mar ne?« se je včeraj odzval Mladen Dabanović, ko smo želeli slišati njegov komentar nastalih razmer v zmajevem gnezdu. »Že po koncu jesenskega dela sezone sem v nekem intervjuju povedal, da bosta Zlatko Zahović in Ranko Stojić nadvse pomembna dejavnika v boju za naslov prvaka. Morda celo odločilna, ker bo podoba ekip v največji meri odvisna od njiju. In očitno so se pri Olimpiji odločali za preslabe poteze. To je zdaj najbrž jasno že vsem,« je nadaljeval nekdanji reprezentančni vratar, ki slovi tudi po pronicljivih komentarjih na svojem twitterju.


»Druga stvar, ki me niti malo ne veseli oziroma je skrb zbujajoča, pa je ta, da priljubljenost in kakovost nogometa s slabo Olimpijo padata. V Sloveniji potrebujemo dva ali tri močne klube in Ljubljančani prav gotovo morajo biti ... Ne bom rekel, da na ravni Maribora, a vsekakor konkurenčni. Spomnimo se, kako zanimivo je bilo preteklo prvenstvo. Nedvomno eno od najzanimivejših. Nogomet kot takšen je naredil velik korak naprej, zanimanje je bilo izjemno, zdaj pa je vse skupaj spet malce razvodenelo. In to nikakor ni dobro,« je prepričan Mladen Dabanović.

CELOTEN POGOVOR Z MLADENOM DABANOVIĆEM SI LAHKO PREBERETE SAMO V TORKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike