Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.03.2017 12:19:33
Deli članek:

Gesta 18-letnika, o kateri govorijo vsi: vratarski fenomen z jasnim sporočilom Milanu in Juventusu (video)

Obračun Juventusa in Milana močno odmeva zaradi spornega razpleta v 97. minuti, a tudi zaradi tega, kar je nato naredil največji vratarski talent na svetu.

Gianluigi Donnarumma je bil po enotni oceni najboljši posameznik na tekmi. Z nizom sanjskih posredovanj je držal Milan v igri in vse je kazalo, da se bo prav po njegovi zaslugi petkov derbi končal z izidom 1:1. Toda nato se je zgodilo, kar se je zgodilo globoko v sodniškem podaljšku drugega polčasa. 

Juventus je dobil sporno enajstmetrovko, ki jo nekateri označujejo celo za škandalozno, Paulo Dybala je Donnarummo z bele točke premagal in stara dama je slavila z 2:1. Jasno, razplet močno odmeva, toda vsaj tako močno odmeva gesta, ki jo je takoj za tem vsem udeležencem namenil sanjski 18-letni čuvaj mreže. 

Ko je šel z igrišča, je strastno poljubil grb Milana na srčni strani svojega dresa, ob tem pa tudi nekaj zabrusil proti kameram. Kot se je izkazalo po analizah, je dejal: "To ni mogoče. Vedno njim!" Seveda so se besede nanašale na sodniške odločitve, skupek celotnega dejanja pa je izjemno zgovoren. 

V zadnjem času je bilo veliko govora o tem, da Milan preprosto nima zmožnosti zadržati tako velikanskega talenta, v prihodnosti skoraj gotovo najboljšega vratarja na svetu. v svoje vrste pa si ga na vsak način želi zvabiti prav Juventus, ki o njem odkrito govori kot o edinem mogočem nasledniku Gianluigija Buffona. 

Po nekaterih vesteh je nato Donnarumma izven očesa kamere še dodal "Nikoli ne bom šel k Juventusu", a te vesti niso potrjene. Večina najbolje obveščenih pa vseeno trdi, da je 18-letnik jasno sporočil, da ne bo zaigral za črno-bele, tudi če bo prerasel Milan in ne bo mogel igrati za svoj sedanji klub. 

Vse skupaj si seveda lahko ogledate v spodnjem posnetku.