Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
06.03.2017 15:49:59
Deli članek:

Kampl ima novega trenerja

Reuters
Kevin Kampl in Hakan Calhanoglu

Vodstvo nemškega nogometnega moštva Bayerja iz Leverkusna, kjer igra tudi slovenski reprezentant Kevin Kampl, je po sobotnem porazu v nemškem prvenstvu z Borussio iz Dortmunda z 2:6 odpustilo trenerja Rogerja Schmidta. Danes so v klubu imenovali novega stratega, Bayer bo do konca te sezone vodil 42-letni Turek Tayfun Korkut.

Lekarnarji so po po 23 odigranih tekmah v bundesligi na desetem mestu, za vodilnim Bayernom iz Münchna pa zaostajajo 26 točk. Ob tem imajo malo možnosti, da se prebijejo v četrtfinale evropske lige prvakov, saj so prvo domačo tekmo proti španskemu Atleticu iz Madrida izgubili z 2:4.

Devetinštiridesetletni Schmidt je bil trener Bayerja od leta 2014 in je imel sklenjeno pogodbo do leta 2019, a se je vodstvo kluba odločilo, da jo predčasno prekine. Vodstvo kluba je Schmidtovega naslednika imenovalo danes, ekipo bo vodil nekdanji turški reprezentant Tayfun Korkut, ki bo opravljal funkcijo vršilca dolžnosti.

"Prepričan sem, da lahko sezono zaključimo, kot si je klub zamislil. Še vedno si lahko izborimo Evropo, imamo kakovost, ki jo lahko vrnemo na pravo pot," je ob imenovanju dejal Korkut.