Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.02.2017 08:02:30
Deli članek:

Nepozabna tekma na Nou Campu: Messi, Suarez in sodniška napaka odrešili Barco (VIDEO)

vszi

Barcelona se je prek Atletica uvrstila v finale kraljevega pokala; Madridčani bodo rekli, da zaradi pomoči sodnika, Katalonci pa, da zavoljo sijajnih Lionela Messija in Luisa Suareza.

Barcelona je na povratni tekmi kraljevega pokala na domačem Nou Campu remizirala z madridskim Atleticom (1:1) in se po zaslugi zmage v španski prestolnici (2:1) izpred tedna dni uvrstila v svoj 39. pokalni finale. S tem so se Katalonci izenačili z madridskim Realom. 

Največ zaslug gre Lionelu Messiju, ki je v 43. minuti tekme prelisičil štiri nasprotne branilce, nato nevarno sprožil proti golu Miguela Angela Moye, ta pa je uspel žogo preusmeriti samo do Luisa Suareza, ki mu ni bilo težko zadeti za vodstvo. 

A potem se je najzanimivejše šele začelo. Antoine Griezmann je v 59. minuti namreč dosegel regularen zadetek, ki ga je sodniški trojec na čelu z glavnim sodnikom Jesusom Gilom razveljavil. Potem je Kevin Gameiro zgrešil enajstmetrovko, naposled pa v 83. minuti izid vendarle izenačil. Vseeno je to bilo premalo za podaljške, četudi je Barca tekmo končala s kar dvema igralcema manj (Roberto, Suarez), Atletico pa z enim (Carasco).