Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.02.2017 16:42:39
Deli članek:

Med najdražjimi nakupi najstarejših nogometašev v zgodovini tega športa tudi - Slovenec!

Reuters

Veteran, ki je bil pri osemintridesetih najdražji med vsemi. Slovenec!

Britanski The Telegraph se je nedolgo tega poigral z zanimivo zamislijo: sestavil je seznam najdražjih nogometašev glede na njihovo starost. Tako je recimo najdražji 14-letnik vseh časov Ojo Sheyi, za katerega je Liverpool leta 2011 plačal 2,13 milijona evrov. Najdražji 20-letnik je Raheem Sterling, ki je za 53,13 milijona funtov iz Liverpoola prestopil v Manchester City, na seznamu najdemo tudi Neymarja, Johna Stonesa, Paula Pogbaja, Garetha Balea, Angela Di Mario, Luisa Suareza, Gonzala Higuaina in celo - Slovenca!

Po podatkih The Telegrapha (na članek slednjega so nas opozorilo bralci na Twitterju, za kar se jim lepo zahvaljujemo) je namreč Marko Simeunović lastnik najdražjega prestopa v zgodovini, vsaj kar zadeva nogometaše, ki so stari 38 let. Nekdanji slovenski reprezentančni vratar je bil toliko star leta 2006, ko je zapustil Ciper in se vrnil nazaj domov. AEL iz Limasola naj bi ga tedaj visokoletečemu Interblocku iz Ljubljane prodal za kar 765.000 funtov, pri teh letih pa očitno dražjega nogometaša ni bilo.

In še najstarejši najdražji med vsemi? Bogdan Stelea. Leta 2008, ko je bil star 40 let, je Brasov zanj Unirei plačal 85.000 funtov ...

Grega Wernig