Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
31.01.2017 12:18:14
Deli članek:

Vrhunska poteza West Hama: Vrnite Payetove drese!

Včeraj se je končno razpletla saga glede prestopa Dimitrija Payeta iz West Hama v Marseille.

Trener West Hama Slaven Bilić je še sredi januarja govoril, da klub Payeta ne namerava prodati. Na drugi strani pa si je francoski reprezentant na vse kriplje prizadeval, da bi se vrnil v Marseille, za katerega je igral med letoma 2013 in 2015, torej pred prihodom na Otok. Navijače in predstavnike londonskega kluba je nato močno razjezil s svojo odločitvijo, da ne bo treniral in igral v njegovem dresu.

Na koncu se je vendarle uresničila njegova želja in West Hamu ni preostalo drugega, kot da ga proda. Na klubski račun je kapnilo približno 30 milijonov evrov odškodnine, vendar se besedni dvoboj med igralcem in West Hamom še ni umiril.

Payet je ob uradni predstavitvi v Marseillu s svojo izjavo močno zbodel Londončane: "Zelo sem vesel, ker sem se vrnil v Marseille. Zelo sem si želel vrnitve, saj želim biti del projekta, ki je na začetku, a je prišel v času, ko sem močno pogrešal Francijo. Slaven Bilić lahko reče, kar želi, saj ima pravico izraziti svoje mnenje, ampak ne bom se opravičeval nikomur. Situacija v Londonu je že dolgo zelo slaba, tam se nisem dobro počutil, zato sem želel oditi."

twitter
Pri West Hamu pa so se odločili za potezo, ki je močno razveselila navijače. Podpredsednica kluba Karen Brady je prek twitterja navijače pozvala, naj vrnejo drese s Payetovim imenom na hrbtu. "V klubske trgovine prinesite svoje drese s Payetovim imenom in novega boste dobili z doplačilom 25 funtov." Seveda so bili navijači nad klubsko odločitvijo navdušeni.