Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.01.2017 19:04:46
Deli članek:

Namesto da bi treniral, je pil kavo

vszi

Emmanuel Adebayor je sedel v fitnesu s kavo in kolačkom in za to je dobival plačo pri Tottenhamu, Manchester Cityju in Crystal Palaceu.

Ali to drži? No, tako je povedal nekdanji branilec Palacea Norvežan Brede Hangeland
Adebayor še vedno misli, da lahko igra v premier ligi, toda morebitni delodajalci ne bodo ravno navdušeni nad besedami s katerimi ga je opisal Hangeland. 32-letni Adebayor je trenutno prost igralec, a igra za Togo na afriškem prvenstvu.
"Z njim sem igral samo pol leta, toda... Ko sem igral za Fulham, je on igral za Spurse. Naša ekipa je napadala in na sredi igrišča sem čuval Adebayorja. Nenadoma je izdahnil: 'Ahh, lačen sem.' Odgovoril sem mu: 'Kaj?' In je nadaljeval: 'Komaj čakam, da se tekma konča. Tako lačen sem. Ali poznaš kakšno dobro restavracijo v Londonu, Hangeland?' me je vprašal," je anekdoto opisal Brede in nadaljeval: "Potem, ko se nam je pridružil v Palaceu pa sem spoznal kakšen je. Ko smo delali vaje za moč, je samo sedel v telovadnici s kavo in kolačkom. Takrat so ga plačevali City, Tottenham in Palace naenkrat, on pa je sedel in pil kavo. Neverjeten talent, ampak zelo, zelo len človek."
Adebayorja so pred kratkim povezovali s francoskim Montpellierjem, toda Emmanuel bi rad nadaljeval v Angliji. Adebayor ni igral klubskega nogometa odkar je po pretekli sezoni zapustil Crystal Palace.