Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.01.2017 19:43:22
Deli članek:

Pochettinova nora obljuba: Samo da osvojimo naslov prvaka

Marsikateri vrhunski športnik ali trener je v valu navdušenja obljubil kakšno noro stvar, zaradi katere mu je bilo pozneje žal.

Zdaj je nekaj podobnega naredil tudi trener angleškega premierligaša Tottenhama Mauricio Pochettino. Londončani so po sredini zmagi nad Chelseajem, s katero so prekinili niz desetih zaporednih zmag modrih, na lestvici napredovali na tretje mesto.

Za vodilnim Chelseajem po dvajsetih krogih zdaj zaostajajo za sedem točk, tako da imajo odlično izhodišče pred nadaljevanjem sezone. Navijači upajo, da bo njihov klub še naprej tako konkurenčen in da bo vse do zadnjega ostal v boju za naslov. Mnogi izmed njih sploh še niso bili rojeni, ko si je Tottenham leta 1961 zadnjič podredil domačo konkurenco.

Dobre igre so razlog, da je tudi trener Pochettino zelo dobro razpoložen. V takšnem vzdušju pa je padla obljuba, ki jo bo izpolnil, če Tottenham osvoji tako želeno lovoriko. "Tango s predsednikom kluba Danielom Levyjem, če se okitimo z naslovom prvaka? Zakaj pa ne? Pripravljen sem narediti karkoli, samo da osvojimo naslov prvaka. Trenutno smo v zelo dobrem položaju. Če bomo tako nadaljevali, bomo vsakič imeli možnost, da zmagamo tekmo, kar je zelo pomembno," je dejal argentinski strokovnjak. Mnogim navijačem pa gre že na smeh, ko pomislijo, da bi lahko videli 44-letnega Pochettina plesati znameniti ples iz njegove domovine skupaj z deset let starejšim Levyjem.