Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.01.2017 15:22:11
Deli članek:

Mourinho: Upam, da De Gea ne bo Unitedov nogometaš leta

Trener Manchester Uniteda je z zgornjo izjavo poskrbel, da se je marsikateri navijač rdečih vragov vprašal, kaj je zdaj narobe na Old Traffordu.

Toda portugalski strokovnjak je izrečeno mislil z največjo resnostjo, niti pod razno mu ne bi bilo všeč, da bi David de Gea osvojil naziv najboljšega nogometaša Uniteda za leto 2017. Še več, močno si želi, da bi Španca pri glasovanju kar spregledali.

De Gea je v zadnjih sezonah vedno eden izmed najbolj vidnih posameznikov ekipe, kar s svojimi predstavami dokazuje iz tekme v tekmo. Trikrat zapored je bil proglašen tudi za najboljšega vraga. Mourinho pa je svojo željo, da se to ne bi zgodilo še četrtič, tudi jasno razložil: "Če je vratar izbran za najboljšega posameznika sezone, to po mojem mnenju pomeni, da je nekaj narobe. Upam, da David ne bo spet osvojil te nagrade in da bo nadaljeval z nizanjem pomembnih obramb tako kot je to počel na tekmi z West Hamom."

Trikrat je bil v preteklosti za Untiedovega nogometaša proglašen tudi Cristiano Ronaldo, a je De Gea prvi, ki mu je to nagrado uspelo osvojiti trikrat zapored. Toda Mourinho je prepričan, da je prišel čas za spremembo.