Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
22.12.2016 14:52:36
Deli članek:

Božična pravljica za švedskega tretjeligaša

Reuters

Pri Manchester Unitedu naj bi v kratkem okrepili branilsko vrsto, trener Jose Mourinho si namreč močno prizadeva, da bi januarja na Old Trafford prišel Victor Lindelöf.

Do finalizacije posla naj bi manjkalo le še nekaj podrobnosti, tako da bo Šved januarja po vsej verjetnosti postal novi član rdečih vragov.

Dvaindvajsetletni Lindelöf je trenutno član Benfice, kamor se je preselil pred dobrimi štirimi leti iz domačega Västeråsa. Portugalski velikan pa je takrat zanj odštel 60 tisoč evrov odškodnine.

V tem času se je fantova cena močno zvišala, United naj bi za njegove usluge plačal vrtoglavih 45 milijonov evrov, česar se izjemno veselijo tudi pri Västeråsu.

Razlog za to je povsem preprost. Klub je namreč v pogodbo, ki jo je igralec podpisal z Benfico, vstavil klavzulo, po kateri mu pripada dvajset odstotkov vrednosti naslednjega prestopa.

To pomeni, da bi švedski tretjeligaš na svoj račun prejel kar devet milijonov evrov. Za lažjo predstavo lahko dodamo, da bo s tem postal celo drugi najbogatejši klub v državi! Več denarja ima na računu samo aktualni prvak Malmö. "To je neverjetna vsoda za klub, kot je naš, ki ima za okoli 620 tisoč evrov letnega prometa. Prav uščipniti se moramo, da bi verjeli, da se to lahko zgodi. Če so stvari, ki jih berem v medijih, resnične, potem bo to za nas izjemno božično darilo," je dejal predsednik kluba Bengt-Åke Nilsson.