Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
20.12.2016 13:08:51
Deli članek:

Tako to dela najstarejši nogometaš (video)

Zanj pravijo, da je najstarejši nogometaš na svetu. Dickie Borthwick ima 81 let in še vedno igra na vso moč, teče, se meče tekmecem v noge in dosega zadetke. Preprosto neverjetno!

Vse to postane še manj verjetno, ko izveste, da je Dickie prebolel rak prostate ... in se pri 81-tih vrnil k nogometu. Nedavno se je pridružil veteranski ekipi Portland Towna in na svoji prvi tekmi proti precej mlajšim tekmecem naravnost blestel.


"Dickie sploh ni želel iz igre, potem pa je vendarle dojel, da bi tudi ostali radi igrali. V zadnjih petih minutah sem ga vrnil v igro, on je izsilil enajstmetrovko in jo tudi uspešno izvedel. Bilo je kot v pravljici," je navdušeno razlagal trener Andy Barber in potrdil, da je dedku, ki ima pet vnukov, ponudil pogodbo, ki jo je ta tudi sprejel. Za njegove usluge so se zanimali tudi pri klubu Bearfight FC, vendar neuspešno.


Dickie je na tekmi odigral 70 minut in po njej izjavil, da je neizmerno užival: "Vesel sem, da so mi ponudili priložnost. Vesel sem, da igram na zavidljivi veteranski ravni. S svojo igro sem zadovoljen. Jasno je, da sem počasnejši od ostalih, vendar počakajte še nekaj tekem. Gotovo bom svoj hitrost izboljšal." Na koncu je v šaljivem tonu še dejal, da so ga tekmeci zelo dobro pokrivali, da so nanj hkrati pazili celo trije.


Dickie Borthwick kljub starosti še vedno sam skrbi za svojo opremo. Nogomet igra od leta 1948, na približno 1600 tekmah je dosegel okoli 400 zadetkov. V zadnjih letih, ko se je tudi boril z rakom prostate, so ga pogosto postavljali na stranski tir, češ da je za veteranski nogomet, v katerem igrajo tudi igralci v poznih tridesetih in štiridesetih enostavno prestar.

Nedavno so ga povabili, da bi se pridružil hodečemu nogometu, novi obliki počasnega nogometa, vendar je ponudbo vehementno odklonil, saj lahko še vedno 90 minut teče.